Bodrogzugi vízitúra

Szent László Napi Hagyományőrző Családi Nap 2014.06.28-án Szabolcson
A Bodrogzug területét mutatja be a Bodrogzug tanösvény. A tanösvény a kisvíznél is járható csatornák, valamint a Bodrog-folyó mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével segít jobban megismerni a területet.

A Bodrogzug területét mutatja be a Bodrogzug tanösvény.

A tanösvény a kisvíznél is járható csatornák, valamint a Bodrog-folyó mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével segít jobban megismerni a területet.

A tanösvény bemutatja a Bodrogzug védelmének okait, a táj történetét. A Bodrogzug évszázados tájhasználatát. A fok- és ártéri gazdálkodást. Bemutatja a holtágakat, morotvákat. Megismerteti élővilágának részleteit, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök világát. Vízgazdálkodási műszaki megoldásait, kultúrtörténeti értékeit...
A tavalyi évhez képest sem a belépés módja, sem a díja nem változott.
A korábbi gyakorlathoz hasonlóan az 500 fő/nap látogató szám 2014. április 25-től május 31-ig vehető igénybe.
Ebből 300 fő/nap a rendszeren keresztül foglalható. Míg a maradék 200 fő/nap a tokaji illetve budapesti együttműködő partnereinken keresztül. Ezért azok a látogatók, akik bérelt hajóval szeretnének túrázni náluk érdeklődjenek az alábbi elérhetőségeken. Így ha már a rendszer által biztosított helyek elkeltek így biztos nem maradnak le a szezonnyitó túrákról.

Zempléni Tájegység Iroda - Bodrogkeresztúr

Zempléni Tájvédelmi Körzet; Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet

3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth út 30.
mobil: +36 30 422-0605
tel. és üzenetrögzítő: +36 47 570-061
fax: +36 47 370-516
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
bővebben: www.bodrogzug.hu