Welcome to our site!

Millennium Hotel is located in downtown Tokaj, the capital of the Tokaj wine region.

Uniquely crafted Millennium Restaurant

The choice and quality of the dishes served here make it one of the prominent restaurants of the town.

A friendly furnished rooms

There are 18 sophisticatedly furnished and equipped rooms at the hotel.

Small garden

In the internal courtyard of the hotel closed parking lots are at the disposal of our guests, and there is also a small garden with barbecue facilities.

Rooms & apartments

The mansard double rooms and the apartments are air-conditioned.

Read more

Conference & Training room

10-15 people, a training room and a conference room with circular panorama for 30-50 people on the third floor

Read more

Restaurant & Bar

The elegant Millennium Restaurant is located on the ground floor of the hotel.

Read more

Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Erre a borútra szeretnénk emlékezni, avval a szándékkal, hogy Abaújszántón ismét pezsgő, vidám, iparos, kereskedő élet legyen.

Elsőként szeretnénk bemutatni működő templomainkat:

-római katolikus

-görög katolikus

-református

-evangélikus templomokat

A rég elfeledett múltú város nagy szükségét érzi, hogy ezek a szakrális helyek ismét ismertté váljanak a városlakóknak, az idelátogató történelmi múltra fogékony és érdeklődő vendégeink, vallási közösségek, túrázók, kirándulók számára.

A programunkra jelentkező csoportoknak a felekezetek képviselői szívesen mutatják be  templomaikat, beszélnek a múlt és jelenvalókról, valamint a jövőbeni elképzeléseikről.

Másodszor: mivel Abaújszántó  a Tokaji borvidék végvára, múltja ehhez kapcsolódóan a bor,- és, gasztroturizmus is.

Vendégeink a múltidéző programban, bibliai ételeket is kóstolhatnak. Ezeket az ételeket a Galambos pincészet mutatja be.

Különleges túránk azért egyedülálló, mert a Tokaj-Tourinform által tavaly oly népszerű Mária úthoz kapcsolódnánk, azt lehetőségeinkhez képest kibővítenénk, mintegy a Tokaj-Hegyalja végváraként templomlátogatással, a világörökség részéként elhíresült Sátorhegy csúcsán lévő óriásfeszület felkeresésével, valamint a régi borút városához méltóan néhány borospince meglátogatásával szakmai  borkóstolóval tesszük teljessé a szakrális programot.

Programunkat két naposra tervezzük.

Túra program

Első nap:

Megérkezés Abaújszántóra délelőtt esetében (Mád, Tállya, Mária út)a Református parókiára, ahol vendégváró itallal fogadjuk látogatóinkat: télen meleg, nyáron hideg tea, üdítő italok.

Templomlátogatás sorrendje mindig az egyedileg leszervezett egyház képviselőjével megbeszéltek alapján.

Minden templomi látogatás kb. fél-egy óra. Vendéglátás a református parókián, ahol bibliai ételek készítését sajátíthatják el a látogatók.

A program után pincelátogatással folytatjuk abaújszántói utunkat: Galambos pincészet borásza szakmai borkóstolást ad 6 féle borból.  A borok kóstolása között Sára lángost fogyaszthatnak a vendégek.

Este szálláshely elfoglalása létszámtól és igénytől függően vendégházban, turistaházban vagy a parókia vendégszobáiban.

Második nap:

Találkozás a programunkban résztvevő vendégeinkkel a pincészetnél, (reggeli a szálláshelyeken). Túrakedvelőknek ajánlott program: túravezetővel a világörökség részét képező Sátorhegyre való kirándulás, melynek tetején található a különleges, 10 m magas feszület, valamint az egyedülálló körpanorámában gyönyörködhetnek vendégeink.

Akik Abaújszántó történelmi múltját akarják megtekinteni, azoknak a helyi tájház felkeresését ajánljuk, ahol a régmúlt időkbe kalauzol el a helybéli eszközök, tárgyak bemutatásával a megbízott vezető.

Azok a vendégeink akik inkább kézműves foglalkozásokon szeretnének részt venni. azoknak ajánlott programunk: helybéli asszonyok által bemutatott különféle kézműves  tárgyak készítése, oktatással -mézeskalács készítés, agyagozás, kosárfonás.

Fakultativ program:

Ha a felnőttek sportolni szeretnének: részükre lovaglást, a közeli hegyekbe, gyermekeik részére póniszekerezést  ajánlunk.

Szolgáltatásunk: kerékpárkölcsönzési lehetőség: felnőtt és gyermekek részére.

Napközbeni  étkezés: fakultatív. Estebéd: újabb bibliai ételek bemutatója a Galambos Pincészetben

A program a mádi zsidó templom, Közép-Európa egyetlen barokk stílusú zsinagógájának megtekintésével fejeződik be.

Bekerülés: 11.000.-Ft/fő

A fakultatív programok külön kerülnek elszámolásra

Jelentkezés: Galambos Pincészet, Abaújszántó,06-20-387-4789

Previous
Next

Zemplén Kalandpark

Zemplén Kalandpark. Magyarország leghosszabb libegője, téli - nyári sí- és bob pálya, kalandtúra park, tanösvény, kilátó, libegő, jég- és görkorcsolya pálya... minden ami egy jó kalandhoz kell! TÉLEN és NYÁRON!

Read more...

Borbusz

A Borbusz, Hegyalja egyik viszonylag új szolgáltatása, mely lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők átfogó képet kaphassanak vidékünk borkultúrájáról.

Read more...

BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

A BESTILLO pálinkafőzde élményprogramot kínál, gondolva a vidám baráti társaságokra, családos kirándulókra, a pálinkafőzés titkaira kíváncsi egyéni látogatókra.

Read more...

Bodrogzugi vízitúra

Szent László Napi Hagyományőrző Családi Nap 2014.06.28-án Szabolcson
A Bodrogzug területét mutatja be a Bodrogzug tanösvény. A tanösvény a kisvíznél is járható csatornák, valamint a Bodrog-folyó mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével segít jobban megismerni a területet.

Read more...

Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Abaújszántó a nyolc egyház székhelye volt a XX. század első éveiben. Híres volt bortermeléséről, iskoláiról, kereskedelméről, iparosságáról. A településen keresztül haladt, még a rómaiak idején a Nagy Hadiút, amely Kassán keresztül Észak felé tartott. Ezen az úton mentek a borkereskedők, a Rákócziak idején is, akik nemcsak tölgyfából készült hordókban, hanem sötétzöld színű, szögletes üvegekbe töltve szállították szekereken a borvidék különleges nedűit és vitték egészen Vilniusig.

Read more...
 • Zemplén Kalandpark

  Zemplén Kalandpark

 • Borbusz

  Borbusz

 • BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

  BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

 • Bodrogzugi vízitúra

  Bodrogzugi vízitúra

 • Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

  Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Previous
Next