Üdvözöljük oldalunkon!

Millennium Hotel Tokaj belvárosában található meg, a Tisza és a Tokaji hegy közötti hangulatos városi korzón.

Egyedi módon kialakított Millennium Étterem

Tokaj egyik legszínvonalasabb vendéglátóegysége (tavasztól őszig hangulatos nyitott terasszal).

Barátságosan berendezett szobák

A szállodában 18 igényesen kialakított, teljes komfort fokozatú szoba található.

Kerthelyiség

A hotel belső udvarán zárt parkoló, valamint egy kisebb kerthelyiség van kialakítva.

"Tokaj: Féltett értékünk Európában!"

A város a Tokaj Hegyalja történelmi borvidék leghíresebb települése.

A híres Tokaji borászat

"a Tokaji Aszú a borok királya, a királyok bora."

Szobák & apartmanok

A  szállodában 18 igényesen kialakított, teljes komfort fokozatú szoba található. A tetőtéri szobák és az összes apartman légkondicionált.

Bővebben

Tárgyaló & tréning termek

A hotel lehetőséget nyújt üzleti tárgyalások, tanfolyamok, tréningek, szemináriumok, kisebb konferenciák teljes körű lebonyolítására. Panoráma-termünkben maximum 50 fő elhelyezésére van lehetőség.

Bővebben

Étterem & Bár

A földszinten található az egyedi módon kialakított Millennium Étterem.

Hamarosan...

Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Erre a borútra szeretnénk emlékezni, avval a szándékkal, hogy Abaújszántón ismét pezsgő, vidám, iparos, kereskedő élet legyen.

Elsőként szeretnénk bemutatni működő templomainkat:

-római katolikus

-görög katolikus

-református

-evangélikus templomokat

A rég elfeledett múltú város nagy szükségét érzi, hogy ezek a szakrális helyek ismét ismertté váljanak a városlakóknak, az idelátogató történelmi múltra fogékony és érdeklődő vendégeink, vallási közösségek, túrázók, kirándulók számára.

A programunkra jelentkező csoportoknak a felekezetek képviselői szívesen mutatják be  templomaikat, beszélnek a múlt és jelenvalókról, valamint a jövőbeni elképzeléseikről.

Másodszor: mivel Abaújszántó  a Tokaji borvidék végvára, múltja ehhez kapcsolódóan a bor,- és, gasztroturizmus is.

Vendégeink a múltidéző programban, bibliai ételeket is kóstolhatnak. Ezeket az ételeket a Galambos pincészet mutatja be.

Különleges túránk azért egyedülálló, mert a Tokaj-Tourinform által tavaly oly népszerű Mária úthoz kapcsolódnánk, azt lehetőségeinkhez képest kibővítenénk, mintegy a Tokaj-Hegyalja végváraként templomlátogatással, a világörökség részéként elhíresült Sátorhegy csúcsán lévő óriásfeszület felkeresésével, valamint a régi borút városához méltóan néhány borospince meglátogatásával szakmai  borkóstolóval tesszük teljessé a szakrális programot.

Programunkat két naposra tervezzük.

Túra program

Első nap:

Megérkezés Abaújszántóra délelőtt esetében (Mád, Tállya, Mária út)a Református parókiára, ahol vendégváró itallal fogadjuk látogatóinkat: télen meleg, nyáron hideg tea, üdítő italok.

Templomlátogatás sorrendje mindig az egyedileg leszervezett egyház képviselőjével megbeszéltek alapján.

Minden templomi látogatás kb. fél-egy óra. Vendéglátás a református parókián, ahol bibliai ételek készítését sajátíthatják el a látogatók.

A program után pincelátogatással folytatjuk abaújszántói utunkat: Galambos pincészet borásza szakmai borkóstolást ad 6 féle borból.  A borok kóstolása között Sára lángost fogyaszthatnak a vendégek.

Este szálláshely elfoglalása létszámtól és igénytől függően vendégházban, turistaházban vagy a parókia vendégszobáiban.

Második nap:

Találkozás a programunkban résztvevő vendégeinkkel a pincészetnél, (reggeli a szálláshelyeken). Túrakedvelőknek ajánlott program: túravezetővel a világörökség részét képező Sátorhegyre való kirándulás, melynek tetején található a különleges, 10 m magas feszület, valamint az egyedülálló körpanorámában gyönyörködhetnek vendégeink.

Akik Abaújszántó történelmi múltját akarják megtekinteni, azoknak a helyi tájház felkeresését ajánljuk, ahol a régmúlt időkbe kalauzol el a helybéli eszközök, tárgyak bemutatásával a megbízott vezető.

Azok a vendégeink akik inkább kézműves foglalkozásokon szeretnének részt venni. azoknak ajánlott programunk: helybéli asszonyok által bemutatott különféle kézműves  tárgyak készítése, oktatással -mézeskalács készítés, agyagozás, kosárfonás.

Fakultativ program:

Ha a felnőttek sportolni szeretnének: részükre lovaglást, a közeli hegyekbe, gyermekeik részére póniszekerezést  ajánlunk.

Szolgáltatásunk: kerékpárkölcsönzési lehetőség: felnőtt és gyermekek részére.

Napközbeni  étkezés: fakultatív. Estebéd: újabb bibliai ételek bemutatója a Galambos Pincészetben

A program a mádi zsidó templom, Közép-Európa egyetlen barokk stílusú zsinagógájának megtekintésével fejeződik be.

Bekerülés: 11.000.-Ft/fő

A fakultatív programok külön kerülnek elszámolásra

Jelentkezés: Galambos Pincészet, Abaújszántó,06-20-387-4789

Elfogadott fizetőeszközök


Previous
Következő

Zemplén Kalandpark

Zemplén Kalandpark. Magyarország leghosszabb libegője, téli - nyári sí- és bob pálya, kalandtúra park, tanösvény, kilátó, libegő, jég- és görkorcsolya pálya... minden ami egy jó kalandhoz kell! TÉLEN és NYÁRON!

Bővebben...

Borbusz

A Borbusz, Hegyalja egyik viszonylag új szolgáltatása, mely lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők átfogó képet kaphassanak vidékünk borkultúrájáról.

Bővebben...

BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

A BESTILLO pálinkafőzde élményprogramot kínál, gondolva a vidám baráti társaságokra, családos kirándulókra, a pálinkafőzés titkaira kíváncsi egyéni látogatókra.

Bővebben...

Bodrogzugi vízitúra

Szent László Napi Hagyományőrző Családi Nap 2014.06.28-án Szabolcson
A Bodrogzug területét mutatja be a Bodrogzug tanösvény. A tanösvény a kisvíznél is járható csatornák, valamint a Bodrog-folyó mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével segít jobban megismerni a területet.

Bővebben...

Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Abaújszántó a nyolc egyház székhelye volt a XX. század első éveiben. Híres volt bortermeléséről, iskoláiról, kereskedelméről, iparosságáról. A településen keresztül haladt, még a rómaiak idején a Nagy Hadiút, amely Kassán keresztül Észak felé tartott. Ezen az úton mentek a borkereskedők, a Rákócziak idején is, akik nemcsak tölgyfából készült hordókban, hanem sötétzöld színű, szögletes üvegekbe töltve szállították szekereken a borvidék különleges nedűit és vitték egészen Vilniusig.

Bővebben...
 • Zemplén Kalandpark

  Zemplén Kalandpark

 • Borbusz

  Borbusz

 • BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

  BESTILLO Pálinkaház Pálinkakóstoló

 • Bodrogzugi vízitúra

  Bodrogzugi vízitúra

 • Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

  Szakrális-, és bortúrák a Tokaj-Hegyaljai Abaújszántón

Previous
Következő